MK STUDIO to pracownia projektowa, która swoją działalność rozpoczęła w Kielcach w 2000 roku.
Od początku naszej działalności zajmujemy się projektowaniem i produkcją mebli na indywidualne zamówienie klienta. Specjalizujemy się przede wszystkim w meblach kuchennych oraz szafach wnękowych.
Nasze meble tworzymy z myślą o wieloletnim użytkowaniu oraz maksymalnym wykorzystaniu dostępnej przestrzeni. Projektowane przez nas kuchnie są nowoczesne, wytrzymałe, a zarazem pełne subtelnej elegancji. Tworzymy meble, które w harmonijną całość łączą estetykę z funkcjonalnością, a precyzyjny system produkcji gwarantuje perfekcyjne wykończenie każdego detalu. Zależy nam na tym, by nasze kuchnie na wymiar były skrojone idealnie pod indywidualne potrzeby i oczekiwania klienta.
Fachowe doradztwo i profesjonalny projekt gwarantują optymalne dobranie każdego elementu, a prezentacja planu techniką komputerowego modelu 3D pozwala klientowi zobaczyć wizję wymarzonej kuchni.
Nowoczesne kuchnie na wymiar i szafy wnękowe to nasza specjalność. By zapewnić Państwu kompleksowe urządzenie kuchni, zajmujemy się także sprzedażą sprzętu AGD wszystkich marek dostępnych na polskim rynku (i posiadających autoryzowane punkty serwisowe).
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą MK STUDIO, nie tylko mieszkańców Kielc!
Od początku naszej działalności zajmujemy się projektowaniem i produkcją mebli na indywidualne zamówienie klienta. Specjalizujemy się przede wszystkim w meblach kuchennych oraz szafach wnękowych.
Nasze meble tworzymy z myślą o wieloletnim użytkowaniu oraz maksymalnym wykorzystaniu dostępnej przestrzeni. Projektowane przez nas kuchnie są nowoczesne, wytrzymałe, a zarazem pełne subtelnej elegancji. Tworzymy meble, które w harmonijną całość łączą estetykę z funkcjonalnością, a precyzyjny system produkcji gwarantuje perfekcyjne wykończenie każdego detalu. Zależy nam na tym, by nasze kuchnie na wymiar były skrojone idealnie pod indywidualne potrzeby i oczekiwania klienta.
Fachowe doradztwo i profesjonalny projekt gwarantują optymalne dobranie każdego elementu, a prezentacja planu techniką komputerowego modelu 3D pozwala klientowi zobaczyć wizję wymarzonej kuchni.
Nowoczesne kuchnie na wymiar i szafy wnękowe to nasza specjalność. By zapewnić Państwu kompleksowe urządzenie kuchni, zajmujemy się także sprzedażą sprzętu AGD wszystkich marek dostępnych na polskim rynku (i posiadających autoryzowane punkty serwisowe).
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą MK STUDIO, nie tylko mieszkańców Kielc!
Firma Häcker jest producentem mebli kuchennych najwyższej jakości.
Przy produkcji mebli stosowane są najnowsze i najlepsze technologie produkcyjne.
Również dobór wysokojakościowych materiałów jest cechą wyróżniającą firmę Häcker i jej produkt.
Marka Häcker ceniona jest w branży i wśród klientów także za nacisk kładziony na możliwości projektowe. Häcker oferuje meble kuchenne zarówno w wybitnym stopniu ergonomiczne i funkcjonalne, jak i o świetnym zestawieniu kolorystycznym i materiałowym, idącym wraz z trendami architektury światowej. Wzornictwo w firmie Häcker sięga od kuchni klasycznych, poprzez kuchnie wykonane w stylu rezydencji pozamiejskich do kuchni nowoczesnych i kuchni o wysokich aspiracjach designerskich. Wyrazem uznania dla firmy Häcker za jej nowatorstwo architektoniczne bylo przyznanie jej w ostatnim czasie trzech prestiżowych nagród BMK (2007, 2010 i 2011).
Firma Häcker jest znana w swej branży jako gwarant solidności, niezawodności, zaangażowania i sukcesu. Häcker jest niezawodnym partnerem handlu specjalistycznego. Szybkość i elastyczność to maksyma firmy Häcker w dziedzinach organizacji procesów produkcjnych, terminów dostaw i jakości.
Wysoka jakość zarządzania i funkcjonowania firmy Häcker znalazła swoje odbicie w certyfikacji ISO 9001. Rzetelność finansowa firmy Häcker została uhonorowana prestiżowym znakiem jakości „B2B Qualitätslabel“. Świadome zarządzanie środowiskiem naturalnym potwierdzone zostało m.in. cetryfikatem ISO 14001.
Wszystkie materiały stosowane w produkcji mebli kuchennych są proekologiocze, posiadają odpowiednie cetryfikaty lub spełniają odpowiednie wymogi prawne. Gotowy produkt spełnia oczywiście wszelkiego rodzaju normy bezpieczeństwa.
Dzięki tak daleko idącemu zaangażowaniu firma Häcker odniosła znaczący sukces nie tylko na rodzimym rynku niemieckim, ale również w bez mała 60 krajach całego świata.
Wiecej na: www.haecker-kuechen.de
Marka Häcker ceniona jest w branży i wśród klientów także za nacisk kładziony na możliwości projektowe. Häcker oferuje meble kuchenne zarówno w wybitnym stopniu ergonomiczne i funkcjonalne, jak i o świetnym zestawieniu kolorystycznym i materiałowym, idącym wraz z trendami architektury światowej. Wzornictwo w firmie Häcker sięga od kuchni klasycznych, poprzez kuchnie wykonane w stylu rezydencji pozamiejskich do kuchni nowoczesnych i kuchni o wysokich aspiracjach designerskich. Wyrazem uznania dla firmy Häcker za jej nowatorstwo architektoniczne bylo przyznanie jej w ostatnim czasie trzech prestiżowych nagród BMK (2007, 2010 i 2011).
Firma Häcker jest znana w swej branży jako gwarant solidności, niezawodności, zaangażowania i sukcesu. Häcker jest niezawodnym partnerem handlu specjalistycznego. Szybkość i elastyczność to maksyma firmy Häcker w dziedzinach organizacji procesów produkcjnych, terminów dostaw i jakości.
Wysoka jakość zarządzania i funkcjonowania firmy Häcker znalazła swoje odbicie w certyfikacji ISO 9001. Rzetelność finansowa firmy Häcker została uhonorowana prestiżowym znakiem jakości „B2B Qualitätslabel“. Świadome zarządzanie środowiskiem naturalnym potwierdzone zostało m.in. cetryfikatem ISO 14001.
Wszystkie materiały stosowane w produkcji mebli kuchennych są proekologiocze, posiadają odpowiednie cetryfikaty lub spełniają odpowiednie wymogi prawne. Gotowy produkt spełnia oczywiście wszelkiego rodzaju normy bezpieczeństwa.
Dzięki tak daleko idącemu zaangażowaniu firma Häcker odniosła znaczący sukces nie tylko na rodzimym rynku niemieckim, ale również w bez mała 60 krajach całego świata.
Wiecej na: www.haecker-kuechen.de
Czyszczenie szafek
W gospodarstwie domowym znajduje
się wiele substancji, które po pewnym
czasie działania na niektóre powierzchnie nie
dadzą się całkowicie
usunąć. Plamy tłuszczu i inne plamy
powinny być bezzwłocznie usuwane.
Do czyszczenia szafek, półek i szuflad
potrzebujecie Państwo lekko zwilżonej
ściereczki ewentualnie nasączonej
odrobiną płynu do mycia naczyń lub
szkła. Ważne jest, by powierzchnię po
zakończeniu mycia wytrzeć suchą
miękką szmatką. Za mokra ściereczka
może pozostawiać w szczelinach i
fugach wilgoć, która może spowodować
pęcznienie mebli.
Dla wszystkich powierzchni wewnętrznych obowiązuje zasada: nie korzystaj ze środków szorujących, politur do mebli, past woskowych, acetonu, rozpuszczalników nitro i żywicznych. Nie korzystaj również ze zmywaków z chropowatą czy metalową powierzchnią. Stanowczo prosimy o przestrzeganie wskazówek producenta środków czystości. Reguralnie znajdują się one na dwrotnej stronie etykietki środków czystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogą uszkodzić powierzchnię mebli.
Fronty drewniane
Drewno jest materiałem naturalnym.
Jego usłojenie i barwa tworzą każdą
kuchnie unikatem. Różnice w strukturze
i barwie – np. wynikłe na skutek
działania oświetlenia słonecznego czy
też sztucznego – są charakterystyczne i
normalne dla produktu naturalnego.
Nie są one dlatego też podstawą do
reklamacji.Powierzchnie frontów drewnianych są zabezpieczone wysokojakościowymi lakierami. Lakiery te nakładane są wielokrotnie. Do czyszczenia wystarczy zatem lekko wilgotna, miękka szmatka prowadzona z kierunkiem usłojenia. W ten sposób efektywnie usuwane będą cząsteczki brudu z powierzchni frontów. Pryśnięcia tłuszczu lub inne zanieczyszczenia nie mogą zaschnąć; powinny być od razu usuwane. Aby w rogach i na krawędziach frontów nie zbierała się wilgoć, należy do sucha wytrzeć fronty miękką szmatką. Stanowczo prosimy o przestrzeganie w skazówek producenta środków czystości. Reguralnie znajdują się one na odwrotnej stronie etykietki środków czystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogą uszkodzić powierzchnię mebli.
Drewno to żywy materiał i jako taki znajduje się w stałym ruchu, gdy jest poddane wpływom suchego czy też wilgotnego powietrza. Mimo starannego zabezpieczenia frontów powłoką lakierową, fronty mogą zwiększyć lub zmniejszyć swoją objętość. Dlatego należy podczas gotowania włączać pochłaniacz lub okap kuchenny i jednocześnie zadbać o wystarczający dopływ świeżego powietrza.
Fronty z tworzywa sztucznego i fronty lakierowane
Do czyszczenia różnorodnych powierzchni
frontów wystarcza miękka szmatka i
ciepła woda z odrobiną płynu do mycia
naczyń. Aby uniknąć uszkodzeń, nie można
używać środków zawierających
rozpuszczalniki, środków szorujących,
ściereczek mikrofazowych i urządzeń
parowych.
Przy frontach pokrywanych tworzywami sztucznymi, szczególnie silne zabrudzenia lakierami czy klejami mogą być usuwane środkami do czyszczenia tworzyw sztucznych dostępnymi w handlu. Dla pewności, proszę wypróbować działanie takiego środka na niewidocznym miejscu.
Fronty z „motową“, lub „aksamitna powierzchnią” są specjalnie lakierowane. Dlatego przy czyszczeniu frontów należy przestrzegać następujących reguł: Zanieczyszczenia, szczególnie silnie barwiących substancji, ale też pochodne tłuszczu muszą być natychmiastowo usunięte przy użyciu dużej ilości wody, ewentualnie z dodaniem nieszorujących środków czyszczących. Zanieczyszczenia nie mogą zaschnąć ! Pozostałości plam mogą być usunięte ciepłymi mydlinami, ewentualnie wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i użyciu szczotki do dłoni. Po czyszczeniu należy usunąć resztki mydlin letnią wodą i wysuszyć powierzchnie irchą. Zaschnięte lub długo działające zabrudzenie może nie dać się ewentualnie całkowicie usunąć.
Fronty akrylowe o wysokim połysku muszą być zaimpregnowane według załączonej instrukcji.
Fronty lakierowane matowe wymagają delikatnej pielęgnacji. Środki intensywnego czyszczenia mogą być zakupione w studiu mebli kuchennych, gdzie została zakupiona kuchnia. Poza tym przy czyszczeniu tego typu frontów obowiązują te same reguły jak przy frontach pokrywanych tworzywami sztucznymi.
Przy produkcji frontów lakierowanych o wysokim połysku nie da się uniknąć pewnych nierówności powierzchni. Ta charakterystyka odpowiada standardowi dostawy i nie może być uznana jako podstawa do reklamacji.
Uwaga:
Stanowczo prosimy o przestrzeganie w skazówek producenta środków czystości. Reguralnie znajdują się one na odwrotnej stronie etykietki środków czystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogą uszkodzić powierzchnię mebli.
Fronty szklane
Szkło jako materiał nadaje się idealnie
do kuchni. Jego drobna porowatość
umożliwia utrzymanie wysokiej higieny.
Szkło przeźroczyste należy czyścić
delikatnymi środkami czyszczącymi, jak
i dostępnymi w handlu środkami do
czyszczenia szkła. Substancje
chemiczne czy też inne środki żrące,
powinny być natychmiastowo usunięte
za pomocą wody. Szorowanie czy
skrobanie szkodzi szklanej
powierzchni.
Szkło matowe w przeciwieństwie do szkła przeźroczystego posiada lekko chropowatą powierzchnię. Powierzchnię szklaną należy czyścić szmatką, miękką gąbką lub dostępnymi w handlu środkami do czyszczenia szkła. Powierzchnie szklane nie powinny być czyszczone środkami zawierającymi sylikon czy też środkami o odczynie kwaśnym. Tłuszcze i oleje pozostawiają na matowym szkle cienie. Można je bez trudności usunąć środkami do czyszczenia szkła. Stanowczo prosimy o przestrzeganie w skazówek producenta środków czystości. Reguralnie znajdują się one na odwrotnej stronie etykietki środków czystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogą uszkodzić powierzchnię mebli.
Szkło hartowane jest bardzo odpornym materiałem. Mimo to może ulec pęknięciu. Przy przeciążeniach np. uszkodzeniach krawędzi lub powierzchni zmienia się równowaga naprężenia powierzchniowego. To może doprowadzić do nieoczekiwanego pęknięcia szkła. Takie pęknięcie może nastąpić od razu lub po upływie pewnego czasu od momentu przeciążenia. Mocne uderzenia w powierzchnię szkła powinny być zatem wyeliminowane. Do produkcji szkła używane są tylko materiały naturalne, dlatego może dojść do pewnych różnic kolorystycznych
Laminowane płyty robocze
Płyta robocza jest najczęściej eksploatowanym
elementem meblowym w kuchni. Dlatego, na płyty robocze
używamy tylko wysokojakościowych materiałów,
hartowanych i uodpornianych na intensywne działania
zewnętrzne. Generalnie do wszystkich prac związanych z
cięciem i używaniem innych ostrych narzędzi, jak i
odstawianiem na płycie roboczej gorących przedmiotów,
używane powinny być podkładki. Cięcie nożem na płycie
roboczej lub odstawianie garnków bezpośrednio z płyty
grzewczej na płytę roboczą pozostawia nawet na
najodporniejszym materiale ślady. Pozostałości po
wszelkiego rodzaju płynach należy niezwłocznie usunąć.
Szczególnie na powierzchniach matowych należy
unikać środków pozostawiających po sobie smugi.
Środki czyszczące należy usunąć natychmiastowo czystą
wodą.
W normalnym przypadku do czyszczenia różnorodnych powierzchni płyt roboczych wystarcza miękka ściereczka, ciepła woda i niewielka ilość płynu do mycia naczyń. Aby uniknąć uszkodzeń nie należy używać środków zawierających rozpuszczalniki lub drobinki polerujące, ściereczek z mikrofibry, jak i urządzeń parowych. Zanieczyszczenia spowodowane wodą o wysokiej zawartości wapnia:
Powierzchnie zanieczyszczone twardą wodą prosimy czyścić 10%-wym letnim roztworem octu lub kwasu cytrynowego, po czym spłukać powierzchnię czystą wodą. Jeżeli używacie Państwo odwapniacza sprzedawanego w sklepach należy bezpośrednio po jego zastosowaniu dobrze spłukać czyszczoną powierzchnię czystą wodą.
W szczególności powierzchnie z doklejanymi kantami i fugami muszą być chronione przed bezpośrednim działaniem gorąca, stojącej wody i gorącej pary.
Drewniane płyty robocze
Płyty robocze z masywnego drewna są
szlifowane w fabryce szczególnie
drobnoziarniście. We włókna drewna
wcierany jest biologicznie neutralny olej
woskowy (olej taki utwardza się
dopiero po 14 dniach). W ten sposób
spreparowana powierzchnia jest
przystosowana do środków
spożywczych i jest odporna na ślinę.
Regularna pielęgnacja, szczególnie w obszarach o podwyższonej wilgotności, jest gwarantem długowieczności i naturalnego wyglądu drewna. W tym celu należy używać oleju do pielęgnacji drewnianych kuchennych płyt roboczych.
Uszkodzone powierzchnie mogą być szlifowane, a następnie zabezpieczone olejem woskowym. Drewno jest materiałem naturalnym. Dopasowuje się ono do wilgotności otoczenia i wchłania ją. Dlatego też woda stojąca na płytach kuchennych powinna być usunięta - im szybciej, tym lepiej. Różnorodne przebarwienia mogą być usuwane papierem ściernym i olejem pielęgnacyjnym. Drewnianych płyt roboczych nie należy wycierać mokrymi ścierkami czy też gąbkami.
Płyta robocza z kamienia naturalnego
Kamień nauturalny sprowadzany jest najczęściej z
Brazylii, Indii, Afryki Południowej, Hiszpanii lub
Finlandii. Jest on materiałem naturalnym. Jego
rodzaj i jego wygląd uwarunkowany został przez
miliony lat. Żadna kamienna płyta robocza nie jest
podobna do drugiej. Dlatego wraz z zakupem takiej
płyty roboczej dostajecie Państwo unikat. Kamień
naturalny jest materiałem bardzo twardym i w
trybie normalnego użytkowania jest go bardzo
trudno zarysować. Przy tym jest łatwy w
utrzymaniu czystości. Ze względu na swoją
powierzchnię, kamień naturalny nie daje podłoża
do rozwoju alergenów i mikroorganizmów, w
związku z czym spełnia wszystkie cechy idealnej
płyty roboczej. W procesie specjalnej impregnacji,
mikrometrowe pory płyty wykonanej z kamienia
naturalnego zostają zasklepione tak, by w jak
największym stopniu zapobiec powstawaniu plam
po oleju, tłuszczach lub wodzie. Załączony do każdej
płyty kamiennej środek pielęgnujący gwarantuje
długotrwałą ochronę. Środek ten powinien być rozpuszczony
w ciepłej wodzie (25 ml/3 l) i 5-6 razy w
odstępie 15 min. rozprowadzany na płycie kamiennej.
Środek pielęgnujący powinien być tak długo
rozprowadzany, aż na powierzchni powstanie lekka
mydlana powłoka. Jest to oznaka nasycenia kamienia
środkiem pielęgnacyjnym. W pierwszych dniach
użytkowania, kamienna płyta robocza nie powinna
mieć kontaktu z olejem lub innymi zawierającymi
tłuszcze środkami spożywczymi. Po zakończonej
pielęgnacji płytę kamienną można czyścić środkami
do czyszczenia szkła.
Kwarcowe płyty kuchenne
Wskazówki pielęgnacji i użytkowania. Ten kamień
konglomeratowy składa się w 93% z naturalnego
kwarcu. W trakcie produkcji do kwarcu dodawana
jest żywica i barwniki, a następnie, za pomocą
wysoko rozwiniętych technologii formowana jest
płyta kuchenna. Kwarcową płytę roboczą wyróżnia
jej trwardość, odporność na zadrapania, odczynniki
kwaśne. Jest ona łatwa w utrzymaniu czystości i
higieny. Powierzchnię jest łatwo czyścić. Codzienne
czyszczenie ciepłą wodą jak i neutralnymi środkami
czystości jest wystarczające. Silniejsze
zabrudzenia mogą być usuwane za pomocą ciepłej
wody. Intensywne plamy mogą być usunięte neutralnym
środkiem czyszczącym na bazie omarańczy.
Plamy po twardej wodzie czyścimy neutralnym octowym
środkiem czyszczącym (esencja 25%)
Ceramika płyty kuchenne
Ceramika jest 100%-owym produktem naturalnym.
Materiał – mieszanka gliny, skalenia i kwarcu –
wypalany jest w temperaturze ok. 1200 stopni
celcjusza. Nowoczesne metody produkcyjne
zezwalają na wytwarzanie bardzo jednorodnych i
twardych materiałów. Wypalona powierzchnia nie
przyjmuje wody i pozostaje neutralna w kontakcie z
produktami spożywczymi, tak więc jakiekolwiek
dodat-kowe impregnacje są zbyteczne. Ceramika
jest - przy poprawnym użytkowaniu i pielęgnacji - w
znacznej mierze odporna na zadrapania. Jest
również odporna na kwasy i łatwa w utrzymaniu. W
wypadku narażania elementów ceramicznych na
ekstremalnie wysokie temperatury - np. gorące
patelnie - zaleca się stosowanie dodatkowych
podstawek. Zaleca się również stosowanie deseczek
do krojenia, aby zapobiec śladom po cięciach nożem.
Ceramikę czyści się tradycyjnymi środkami zystości.
Wszystkie płyny stosowane w gospodarstwie
domowym, jak herbata, kawa, soki z owoców i
warzyw, tłuszcze i oleje dają się
bezproblematycznie usunąć.
Zlewy i płyty grzewcze
Aluminium i stal są materiałami
uszlachetniającymi kuchnię i przyciągającymi
wzrok. Aby utrzymać połysk na
zlewach, płytach grzewczych i sprzęcie
AGD, wykonanym z aluminium lub stali
najlepiej korzystać z gąbek lub szmatek
pluszowych. Do czyszczenia najlepiej
nadają się łagodne środki
przeznaczone do mycia naczyń lub
markowe specjalistyczne środki do
czyszczenia stali czy też aluminium.
Nie wolno używać środków
szorujących, wełny stalowej czy też
gąbek do szorowania.
Rdzawy nalot powstały np. poprzez wiórki stalowe pozostałe po montażu instalacji rur stalowych będzie raczej rzadkością. Mimo to, w takim wypadku należy usunąć oksydujące cząsteczki stali dostępnymi w handlu środkami do czyszczenia stali. Dla zlewów ceramicznych lub m ineralnych obowiązują następujące reguły: Lekkie zabrudzenia usuwa się wilgotną szmatką ewentualnie przy użyciu środków do mycia naczyń. Mocniejsze zabrudzenia usuwają środki zawierające ocet. Ekstremalne lub zaschnięte zabrudzenia czy metalopochodne zadrapania należy usuwać proszkami do czyszczenia. Nie należy używać piasku lub środków zawierających fluor.
Aby radość z nienagannego wyglądu Państwa kuchni trwała jak najdłużej, prosimy o przestrzeganie powyższych wskazówek jak i szczegółowych informacji producentów.